Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάουελ: Η Fed έχει χρόνο να αποφασίσει για τα επιτόκια

Οι πρόσφατες μετρήσεις για τον πληθωρισμό δεν αλλάζουν ουσιαστικά την ευρύτερη εικόνα για την κατάσταση της οικονομίας, δήλωσε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Πάουελ: Η Fed έχει χρόνο να αποφασίσει για τα επιτόκια

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, έστειλε σήμα ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας θα περιμένουν για πιο ξεκάθαρες ενδείξεις μείωσης του πληθωρισμού προτού μειώσουν τα επιτόκια.

Σε ομιλία που έδωσε την Τετάρτη ο Πάουελ τόνισε ότι οι πρόσφατες μετρήσεις για τον πληθωρισμό αν και ήταν υψηλότερες από τις προβλέψεις δεν αλλάζουν ουσιαστικά την ευρύτερη εικόνα. 

Επανέλαβε την εκτίμησή του ότι πιθανότατα θα είναι κατάλληλο να ξεκινήσει η μείωση των επιτοκίων κάποια στιγμή φέτος. 

«Όσον αφορά τον πληθωρισμό, είναι πολύ νωρίς να πούμε αν οι πρόσφατες μετρήσεις είναι κάτι περισσότερο από μια προσωρινή άνοδος» υποστήριξε ο Πάουελ στην ομιλία του στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Fed δεν έχει ολοκληρώσει τη μάχη κατά του πληθωρισμού ενώ τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα χρειάζεται να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για να μειώσει τα επιτόκια.

«Δεν πιστεύουμε ότι θα είναι κατάλληλο να μειώσουμε τα επιτόκια μέχρι να έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς το 2%» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v