Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωπαϊκή Ενωση: Πτώση στις τιμές κατοικιών το τέταρτο τρίμηνο

Χαμηλότερα κατά 0,3% κινήθηκαν οι τιμές στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η αγορά της Γερμανίας ήταν μεταξύ αυτών που δέχτηκαν το ισχυρότερο πλήγμα, με βουτιά 8,4% σε ετήσια βάση.

Ευρωπαϊκή Ενωση: Πτώση στις τιμές κατοικιών το τέταρτο τρίμηνο

Oι τιμές των κατοικιών στην Ευρώπη υποχώρησαν το τέταρτο τρίμηνο για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, καθώς η ισχυρή ανάπτυξη της αγοράς κατοικίας σε κάποιες χώρες του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ και του ευρωπαϊκού Νότου αντισταθμίστηκε από την πτώση στον Βορρά.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat την Πέμπτη, oι τιμές των κατοικών στην ευρωζώνη διολίσθησαν 0,7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 1,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτους. 

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά οι τιμές σημείωσαν πτώση 0,3% σε τρημινιαία και ετήσια βάση. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η αγορά της Γερμανίας ήταν μεταξύ αυτών που δέχτηκαν το ισχυρότερο πλήγμα, με τις τιμές να βουτάνε 8,4% σε ετήσια βάση. 

Αυτή ήταν η δεύτερη χειρότερη επίδοση μετά τη βουτιά 9,1% που σημειώθηκε στο Λουξεμβούργο. Στη Φινλανδία καταγράφτηκε πτώση 5,6% και στη Σουηδία 5,3%. 

Στον αντίποδα, οι τιμές στην Κροατία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και τη Βουλγαρία σημείωσαν άνοδο μεταξύ 8% και 12%. 

Όπως σημειώνουν οι Financial Times, η έκθεση της Eurostat δεν περιλαμβάνει στοιχεία για την Ελλάδα. Με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, οι τιμές στη χώρα κατέγραψαν άλμα 13,4% την περασμένη χρονιά. 



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v