Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AstraZeneca: Επιτυχημένες δοκιμές αντικαρκινικού φαρμάκου

Το ανοσοθεραπευτικό φάρμακο Imfinzi της εταιρείας βοήθησε ασθενείς με μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα περιορισμένου σταδίου να επιβιώσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

AstraZeneca: Επιτυχημένες δοκιμές αντικαρκινικού φαρμάκου

Επιτυχή αποτελέσματα δοκιμών για ένα από τα κορυφαία αντικαρκινικά φάρμακά της ανακοίνωσε η AstraZeneca, ενισχύοντας τις φιλοδοξίες της φαρμακοβιομηχανίας να αποτελέσει το φάρμακό της θεραπευτική επιλογή για περισσότερους από τους μισούς ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα έως το 2030.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το ανοσοθεραπευτικό φάρμακο Imfinzi της εταιρείας βοήθησε ασθενείς με μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα περιορισμένου σταδίου να επιβιώσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο Suresh Senan, καθηγητής ακτινοθεραπείας και επικεφαλής ερευνητής της δοκιμής, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα καθιστούν το φάρμακο την πρώτη δοκιμή ανοσοθεραπείας σε προχωρημένο στάδιο που "παρέχει σημαντική, κλινικά σημαντική βελτίωση της επιβίωσης σε αυτό το περιβάλλον, σηματοδοτώντας μια σημαντική ανακάλυψη για τους ασθενείς".

Η επιτυχία για το Imfinzi, το οποίο έχει εγκριθεί για άλλους καρκίνους, έρχεται μετά από μια αποτυχία σε μια δοκιμή τον Νοέμβριο για την επέκταση της χρήσης του για έναν άλλο καρκίνο του πνεύμονα τελικού σταδίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v