Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λόγκαν (Fed): Πολύ νωρίς να σκεφτόμαστε για μειώσεις επιτοκίων

Αν και η επιστροφή στη σταθερότητα των τιμών παραμένει ένα πιθανό εδνεχόμενο, βλέπω σημαντικά ρίσκα όσον αφορά τη διαρκή πρόοδο προς τον στόχο αυτό, δήλωσε η αξιωματούχος της Fed.

Λόγκαν (Fed): Πολύ νωρίς να σκεφτόμαστε για μειώσεις επιτοκίων

H αξιωματούχος της Fed, Λόρι Λόγκαν, εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσον ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να κινείται χαμηλότερα φέτος. 

«Αν και η επιστροφή στη σταθερότητα των τιμών παραμένει ένα πιθανό εδνεχόμενο, βλέπω σημαντικά ρίσκα όσον αφορά τη διαρκή πρόοδο προς τον στόχο αυτό» τόνισε σε ομιλία της στο πανεπιστήμιο Ντιουκ. 

«Πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς να σκεφτόμαστε για μειώσεις επιτοκίων» πρόσθεσε. «Θα πρέπει να αποκτήσω μεγαλύτερη βεβαιότητα σχετικά με το ποιο είναι το οικονομικό μονοπάτι στο οποίο βρισκόμαστε» πρόσθεσε. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η κα. Λόγκαν τόνισε ακόμα ότι οι αξιωματούχοι της Fed θα πρέπει να είναι έτοιμοι να απαντήσουν με τον κατάλληλο τρόπο αν ο πληθωρισμός σταματήσει να υποχωρεί. 

«Για να είμαστε ξεκάθαροι, το ρίσκο δεν είναι ότι μπορεί να αυξηθεί ο πληθωρισμός - αν και οι φορείς άσκησης της νομισματικής πολιτικής πρέπει να είναι πάντα σε εγρήγορση για αυτό το ενδεχόμενο - αλλά ότι ο πληθωρισμός θα μείνει στάσιμος και δεν θα πέσει έγκαιρα στο 2%» επισήμανε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v