Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιες γερμανικές επιχειρήσεις εξυπηρετούν τη ρωσική προπαγάνδα

«Οποιαδήποτε εταιρεία συμμετέχει στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης πρέπει να διερωτηθεί ποιον εξυπηρετεί», προειδοποιεί το υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο, μετά τις αποκαλύψεις για δραστηριοποίηση στη ρωσοκρατούμενη πόλη.

Ποιες γερμανικές επιχειρήσεις εξυπηρετούν τη ρωσική προπαγάνδα

Η συμμετοχή γερμανικών εταιρειών στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης «εξυπηρετεί μόνο τη ρωσική προπαγάνδα», δήλωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ το υπουργείο Οικονομίας προέτρεψε να ελεγχθούν οι εταιρείες για παραβιάσεις των κυρώσεων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε τις γερμανικές εταιρείες που συμμετέχουν στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης, η οποία καταστράφηκε από τα ρωσικά στρατεύματα και καταλήφθηκε κατά την πορεία του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Οι οικοδομικές δραστηριότητες «εξυπηρετούν μόνο τη ρωσική προπαγάνδα», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. «Οποιαδήποτε εταιρεία συμμετέχει σ' αυτό πρέπει να διερωτηθεί ποιον εξυπηρετεί», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Επίσης το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας ζήτησε από την εισαγγελία και τις τελωνειακές αρχές να ελέγξουν αν οι γερμανικές εταιρείες παραβίασαν τις κυρώσεις, στέλνοντας τα προϊόντα τους στην ουκρανική πόλη που καταλήφθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα και ανακηρύχθηκε ρωσική.

Προχθές 3 Απριλίου, η τηλεοπτική εκπομπή Monitor του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD παρουσίασε έρευνα σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον δύο γερμανικές εταιρείες, η Knauf και η WKB Systems, συμμετέχουν στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v