Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί στην ευρωζώνη τους επόμενους μήνες

Τι έδειξε έρευνα. Οι αμοιβές των εργαζομένων αποτελούν βασική μεταβλητή για τους αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας, καθώς αποφασίζουν πόσο σύντομα και πόσο γρήγορα θα μειώσουν τα επιτόκια.

ΕΚΤ: Πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί στην ευρωζώνη τους επόμενους μήνες

Επιβράδυνση της αύξησης των μισθών αναμένουν οι επιχειρήσεις στη ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προσφέροντας στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής κάποια στήριξη ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί με ασφάλεια.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι μισθοί εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 3,8% τους επόμενους 12 μήνες, ανέφερε η ΕΚΤ στην έρευνα για την πρόσβαση των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση. Το ποσοστό είναι μειωμένο από το 4,5% που είχε δείξει η προηγούμενη δημοσκόπηση του Νοεμβρίου. Οι προσδοκίες για τις τιμές πώλησης μειώθηκαν ακόμη πιο έντονα - στο 3,3% από 4,5%.

Οι αμοιβές των εργαζομένων αποτελούν βασική μεταβλητή για τους αξιωματούχους της ΕΚΤ, καθώς αποφασίζουν πόσο σύντομα και πόσο γρήγορα θα μειώσουν τα επιτόκια. Προβλέπεται ευρέως ότι θα μείνουν στάσιμα στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας, ενώ η πρώτη μείωση αναμένεται τον Ιούνιο, όταν θα υπάρχουν περισσότερες διαβεβαιώσεις ότι οι μισθολογικές πιέσεις χαλαρώνουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v