Γέλεν: Στο τραπέζι κυρώσεις στις εξαγωγές πράσινης ενέργειας της Κίνας

Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοί μας θα έχουν ευκαιρίες σε αυτούς τους τομείς, οι οποίοι θα είναι σημαντικοί στο μέλλον, τόνισε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Γέλεν: Στο τραπέζι κυρώσεις στις εξαγωγές πράσινης ενέργειας της Κίνας

H υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι δεν αποκλείει την επιβολή κυρώσεων στις εξαγωγές πράσινης ενέργειας της Κίνας. 

«Δεν θα απέκλεια τίποτα σε αυτό το σημείο. Πρέπει να κρατήσουμε τα πάντα στο τραπέζι. Θέλουμε να εργαστούμε με τους Κινέζους για να δούμε αν μπορούμε να βρούμε μια λύση», σημείωσε σε συνέντευξη στο CNBC. 

Η ίδια τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθούν ίσοι όροι ανταγωνισμού στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας. 

«Απλά θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα μας πετάξουν εκτός αγοράς και ότι οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοί μας θα έχουν ευκαιρίες σε αυτούς τους τομείς, οι οποίοι θα είναι σημαντικοί στο μέλλον», πρόσθεσε. 

«Δεν είναι κακό οι επιχειρήσεις της Κίνας να εξάγουν στην αγορά αυτή, να την εξελίσσουν. Αλλά κάποιες από τις τεχνικές που χρησιμοποιούν, όπως ότι επιδοτούν εταιρείες και μετά τις στηρίζουν ακόμα και αν χάνουν χρήματα... αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την οπτική των ΗΠΑ και πολλοί σύμμαχοί μας έχουν την ίδια άποψη», τόνισε η κα Γέλεν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v