Ρωσία: Δύο επιπλέον χρόνια φυλάκισης σε συνεργάτιδα του Ναβάλνι

Η Τσάνισεβα είχε καταδικαστεί πέρυσι σε επτάμισι χρόνια φυλάκιση ως μέλος της οργάνωσης του Ναβάλνι.

Ρωσία: Δύο επιπλέον χρόνια φυλάκισης σε συνεργάτιδα του Ναβάλνι

Το Ανώτατο Δικαστήριο της περιοχής Μπασκορτοστάν της Ρωσίας, αύξησε σήμερα την ποινή φυλάκισης σε πρώην συνεργάτιδα του επιτελείου του εκλιπόντος ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι από τα 7 -1/2 στα 9-1/2 χρόνια, ανακοίνωσε η ομάδα του Ναβάλνι στο Telegram.

Η Λίλια Τσάνισεβα, πρώην επικεφαλής του επιτελείου του Ναβάλνι στην κεντρική αυτή περιοχή της Ρωσίας και ο πρώην συνάδελφος της, Ρουστέμ Μιλιουκόφ, υπήρξαν οι πρώτοι στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σχετικές με την εθνική ασφάλεια, αφότου η οργάνωση τους χαρακτηρίσθηκε «εξτρεμιστική» από τις αρχές, το 2021.

Η Τσάνισεβα είχε καταδικαστεί πέρυσι σε επτάμισι χρόνια φυλάκιση ως μέλος της οργάνωσης του Ναβάλνι, ενώ ο Μιλιουκόφ σε δυόμιση χρόνια με την ίδια κατηγορία.

Ρώσος εισαγγελέας είχε ζητήσει τον περασμένο μήνα να επιβληθεί στην Τσάνισεβα ποινή κάθειρξης 10 ετών επειδή είχε «προκαλέσει και υποκινήσει τους κατοίκους της Ουφά» ζητώντας του να βγουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν, αναφερόμενος στην πρωτεύουσα του Μπασκορτοστάν.

Η ομάδα του Ναβάλνι ανέφερε ότι οι ρωσικές αρχές ήθελαν μια «αχρείαστη εκδίκηση» εναντίον της Τσανισέβα, για «τον αγώνα της ενάντια στο ψέμα, την λεηλασία της χώρας και τη φτώχεια».

Ο Ναβάλνι ο πιο σκληρός επικριτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ρωσία , πέθανε σε αποικία κρατουμένων που βρίσκεται στον Αρκτικό κύκλο σε ηλικία 47 ετών στις 16 Φεβρουαρίου, γεγονός που ενίσχυσε τους ισχυρισμούς των υποστηρικτών του ότι δολοφονήθηκε. Τοπ Κρεμλίνο έχει αρνηθεί την οποιαδήποτε κρατική ανάμιξη στον θάνατο του Ναβάλνι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v