Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΗΕ: Ραγδαία αύξηση θανάτων αμάχων στην Ουκρανία τον Μάρτιο

Αύξηση 20% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα διαπιστώνει η Αποστολή Παρακολούθησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Εκτοξεύτηκαν πάνω από 3.000 κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες, 600 drones και 400 πύραυλοι.

ΟΗΕ: Ραγδαία αύξηση θανάτων αμάχων στην Ουκρανία τον Μάρτιο

Οι παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών κατέγραψαν μια απότομη αύξηση των απωλειών αμάχων στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιθέσεις, ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Ο απολογισμός περιλαμβάνει τουλάχιστον 57 παιδιά που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν τον Μάρτιο, αριθμός διπλάσιος σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

Η Αποστολή Παρακολούθησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ έχει ταυτοποιήσει τα ονόματα τουλάχιστον 604 αμάχων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην Ουκρανία τον Μάρτιο, αύξηση 20% από τον Φεβρουάριο.

«Η αύξηση των απωλειών αμάχων τον Μάρτιο οφείλεται κυρίως στις πυραυλικές επιθέσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε όλη την Ουκρανία και σε αυξημένο αριθμό αεροπορικών βομβαρδισμών κοντά στην πρώτη γραμμή», ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Η αποστολή διαπίστωσε επίσης ότι οι περισσότερες απώλειες αμάχων - το 93,5% - καθώς και οι περισσότερες ζημιές σε εκπαιδευτικές και υγειονομικές εγκαταστάσεις και σε υποδομές κρίσιμης σημασίας σημειώθηκαν σε περιοχές που ελέγχονται από το Κίεβο.

Η Ουκρανία βίωσε ιδιαίτερα σφοδρές επιθέσεις τον περασμένο μήνα και ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα ενδέχεται να ξεμείνει από πυραύλους αεροπορικής άμυνας αν η Ρωσία συνεχίσει την έντονη εκστρατεία βομβαρδισμών μεγάλου βεληνεκούς.

Την περασμένη εβδομάδα, παράλληλα, ανέφερε ότι η Ρωσία εκτόξευσε σε ουκρανικά εδάφη πάνω από 3.000 κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες, 600 drones και 400 πυραύλους μόνο τον Μάρτιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v