Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Σκοτώσαμε ενόπλους σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στον Καύκασο

Οι δύο «κακοποιοί», άνηκαν σε «διεθνή τρομοκρατική οργάνωση» και εξουδετερώθηκαν κοντά στην πόλη Νάλτσικ, ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική επιτροπή. Προγραμμάτιζαν να διαπράξουν «ενέργειες δολιοφθοράς» στη Ρωσία.

Ρωσία: Σκοτώσαμε ενόπλους σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στον Καύκασο

Η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή ανακοίνωσε την εξάλειψη δύο ενόπλων μαχητών μελών "διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης" κοντά στη Νάλτσικ, πόλη του ρωσικού Καυκάσου.

"Δύο κακοποιοί εξουδετερώθηκαν στη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που διεξήχθη στα προάστια της Νάλτσικ για τον εντοπισμό ενόπλων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες", αναφέρει η αντιτρομοκρατική επιτροπή NAK σε ανακοίνωσή της, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

"Τα μέλη της ομάδας κακοποιών που ανήκαν σε διεθνή τρομοκρατική οργάνωση σκοτώθηκαν σε σύντομη ανταλλαγή πυρών και (...) προγραμμάτιζαν να διαπράξουν ενέργειες δολιοφθοράς και τρομοκρατίας στο έδαφος της Δημοκρατίας" του Καμπαρντίνο-Μπαλκάρια, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Νάλτσικ, σύμφωνα με την NAK.

Η Ρωσία αντιμετώπισε μακρά εξέγερση ισλαμιστών τη δεκαετία του 2000 στον ρωσικό Καύκασο, κίνημα που γεννήθηκε από τον πόλεμο της Τσετσενίας.

Αυτό συνετρίβη από τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας, υπό τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, και τα τελευταία χρόνια τα ένοπλα επεισόδια εκεί σπανίζουν.

Η αιματηρή επίθεση στα τέλη Μαρτίου κοντά στη Μόσχα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 144 ανθρώπους έφερε ξανά στο προσκηνιο τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν οι τζιχαντιστικές οργανώσεις για τη Ρωσία, η οποία αντιμετώπισε πολυαίμακτες επιθέσεις τη δεκαετία του 2000.

Αν και η Μόσχα εμμένει στην υπόθεση μιας ουκρανικής εμπλοκής στην επίθεση αυτή τζιχαντιστών διεξάγει επίσης ένοπλες επιχειρήσεις στον ρωσικό Καύκασο, όπου έχουν απομείνει κάποια στοιχεία ισλαμιστικών οργανώσεων.

Την ευθύνη για την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall στα τέλη Μαρτίου ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, αλλά η Μόσχα δεν θίγει καν αυτήν την πιθανότητα, εμμένοντας στην υπόθεση ότι μπορεί να διαπράχθηκε από ισλαμιστές από το Τατζικιστάν που συνδέονταν με την Ουκρανία, χωρίς να παρέχει απτές αποδείξεις για αυτήν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v