Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στεγαστικά ζητούν ξανά οι Βρετανοί

Ενδείξεις σταθεροποίησης της αγοράς ακινήτων. Ο δείκτης για τη ζήτηση στεγαστικών δανείων για αγορές κατοικιών αυξήθηκε στο 35,9 τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, από μείον 31,6 τους τρεις προηγούμενους μήνες

Στεγαστικά ζητούν ξανά οι Βρετανοί

Οι τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσαν ότι η ζήτηση στεγαστικών δανείων επέστρεψε σε αύξηση τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη και τα οποία προστίθενται στις ενδείξεις σταθεροποίησης της αγοράς ακινήτων.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο δείκτης για τη ζήτηση στεγαστικών δανείων για αγορές κατοικιών αυξήθηκε στο 35,9 τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, από μείον 31,6 τους τρεις προηγούμενους μήνες και από μείον 54,9 το τρίτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα της Τράπεζας της Αγγλίας στις τράπεζες και τις οικοδομικές εταιρείες.

Ο δείκτης που παρακολουθεί τη ζήτηση για αναχρηματοδότηση δανείων αυξήθηκε επίσης στο 52,8 το πρώτο τρίμηνο του 2024, από μείον 27,7 τους τρεις προηγούμενους μήνες.

Τα στοιχεία υποδηλώνουν ανάκαμψη από τις υποτονικές επιδόσεις του περασμένου έτους, καθώς τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων έχουν μειωθεί από τα υψηλά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v