Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προτάσεις για μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο

Στόχος είναι οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας να είναι λιγότερο εξαρτώμενες από τις τιμές των ορυκτών καυσίμων. Οι νέοι κανόνες επιδιώκουν πιο μακροπρόθεσμες συμβάσεις με σταθερές τιμές για την προστασία των καταναλωτών από τις ασταθείς αγορές ενέργειας.

Προτάσεις για μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την Πέμπτη υπέρ των προτάσεων που θα καταστήσουν τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας λιγότερο εξαρτώμενες από τις τιμές των ορυκτών καυσίμων, σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να προστατευθούν οι καταναλωτές από τις αυξήσεις των τιμών.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι νέοι κανόνες επιδιώκουν να στραφούν σε πιο μακροπρόθεσμες συμβάσεις με σταθερές τιμές για την προστασία των καταναλωτών από τις ασταθείς αγορές ενέργειας. Στόχος τους είναι επίσης να βελτιώσουν το επενδυτικό κλίμα για νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και με τη σειρά τους να βελτιώσουν την ενεργειακή ασφάλεια του μπλοκ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε αλλαγές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της ΕΕ πέρυσι, αφότου οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ εκτοξεύθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου διακόπηκαν μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v