Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επεξεργαστές ΑΙ ετοιμάζει η Apple για να τονώσει τις πωλήσεις Mac

Νέα οικογένεια εσωτερικών επεξεργαστών οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να αναδείξουν την τεχνητή νοημοσύνη. Το νέο τσιπ θα κυκλοφορήσει σε τουλάχιστον τρεις βασικές παραλλαγές και η Apple επιδιώκει να αναβαθμίσει κάθε μοντέλο Mac με αυτό.

Επεξεργαστές ΑΙ ετοιμάζει η Apple για να τονώσει τις πωλήσεις Mac

Η Apple, στοχεύοντας να δώσει ώθηση στις υποτονικές πωλήσεις υπολογιστών, ετοιμάζεται να ανανεώσει ολόκληρη τη σειρά Mac με μια νέα οικογένεια εσωτερικών επεξεργαστών που έχουν σχεδιαστεί για να αναδείξουν την τεχνητή νοημοσύνη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία, η οποία κυκλοφόρησε τους πρώτους Mac με τσιπ M3 πριν από πέντε μήνες, βρίσκεται ήδη κοντά στην παραγωγή της επόμενης γενιάς - του επεξεργαστή M4 - σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος. Το νέο τσιπ θα κυκλοφορήσει σε τουλάχιστον τρεις βασικές παραλλαγές και η Apple επιδιώκει να αναβαθμίσει κάθε μοντέλο Mac με αυτό.

Οι νέοι Mac βρίσκονται σε εξέλιξη σε μια κρίσιμη στιγμή. Αφού έφτασαν στο αποκορύφωμά τους το 2022, οι πωλήσεις Mac μειώθηκαν κατά 27% το τελευταίο οικονομικό έτος, το οποίο έληξε τον Σεπτέμβριο. Κατά την περίοδο των εορτών, τα έσοδα από τη σειρά υπολογιστών παρέμειναν αμετάβλητα. Η Apple προσπάθησε να δώσει νέα πνοή στην επιχείρηση Mac με μια εκδήλωση παρουσίασης με επίκεντρο το M3 τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά αυτά τα τσιπ δεν έφεραν σημαντικές βελτιώσεις στις επιδόσεις σε σχέση με το M2 του προηγούμενου έτους.

Η Apple προσπαθεί επίσης να προηγηθεί στην τεχνητή νοημοσύνη, όπου θεωρείται ουραγός σε σχέση με τη Microsoft, τη Google της Alphabet και άλλους τεχνολογικούς ανταγωνιστές της. Τα νέα τσιπ αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την ενσωμάτωση δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης σε όλα τα προϊόντα της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v