Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα υψηλά επιτόκια στηρίζουν τη JPMorgan

Τα κέρδη της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας ήταν 13,42 δισ. δολάρια ή 4,44 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου. Eναν χρόνο πριν ήταν 12,62 δισ. δολάρια ή 4,10 δολάρια ανά μετοχή.

Τα υψηλά επιτόκια στηρίζουν τη JPMorgan

Τα κέρδη της JPMorgan Chase αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο καθώς κέρδισε περισσότερα από τις πληρωμές τόκων, ανακοίνωσε η τράπεζα σήμερα Παρασκευή.

Οπως μεταδίδει το Reuters, τα κέρδη της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας ήταν 13,42 δισ. δολάρια ή 4,44 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου. Eναν χρόνο πριν ήταν 12,62 δισ. δολάρια ή 4,10 δολάρια ανά μετοχή.

Η άνοδος των αμερικανικών επιτοκίων βοήθησε τα πιστωτικά ιδρύματα να ενισχύσουν τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII), ή τη διαφορά μεταξύ αυτών που κερδίζουν οι τράπεζες από τα δάνεια και πληρώνουν για τις καταθέσεις.

Η JPMorgan πρόσθεσε επίσης δισεκατομμύρια δολάρια δανείων στον ισολογισμό της μετά την εξαγορά της χρεοκοπημένης First Republic Bank τον περασμένο Μάιο. Η αγορά αυτή τροφοδότησε επίσης το εισόδημα από τόκους της JPMorgan.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 9% σε 41,93 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v