Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Τα γωοπολιτικά ρίσκα επιβαρύνουν τις προοπτικές ανάπτυξης

Είτε πρόκειται για τα γεγονότα στην Ερυθρά Θάλασσα, είτε για τους κινδύνους κλιμάκωσης στην Εγγύς και τη Μέση Ανατολή ή ακόμα και για την διατήρηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, όλα αυτά τα γεωπολιτικά γεγονότα επιβαρύνουν τρομερά την οικονομική ανάπτυξη, τόνισε ο Μπρούνο Λεμέρ.

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Τα γωοπολιτικά ρίσκα επιβαρύνουν τις προοπτικές ανάπτυξης
Μπρούνο Λεμέρ, υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας

«Μία επιπλέον επιδείνωση στην Εγγύς ή στη Μέση Ανατολή» θα μπορούσε να έχει «βαρύ οικονομικό αντίκτυπο» στον πλανήτη, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ κατά τη διάρκεια ανταλλαγής απόψεων με εκπροσώπους του Τύπου ενόψει των εαρινών συνεδριάσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

«Είτε πρόκειται για τα γεγονότα στην Ερυθρά Θάλασσα, είτε για τους κινδύνους κλιμάκωσης στην Εγγύς και τη Μέση Ανατολή ή ακόμα και για την διατήρηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, όλα αυτά τα γεωπολιτικά γεγονότα επιβαρύνουν τρομερά την οικονομική ανάπτυξη», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Οι πραγματικοί οικονομικοί κίνδυνοι είναι γεωπολιτικοί κίνδυνοι», είπε ο Λεμέρ, για τον οποίο «οι προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας μπορούν να κλονιστούν από τις γεωπολιτικές πραγματικότητες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v