Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχονται κυρώσεις κατά Ιράν με στόχο την παραγωγή drones

Οι ΗΠΑ συντονίζονται με G-7 και ομάδα χωρών. Στο στόχαστρο και οντότητες που υποστηρίζουν το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και το Υπουργείο Άμυνας του Ιράν.

Ερχονται κυρώσεις κατά Ιράν με στόχο την παραγωγή drones

Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν νέες κυρώσεις στο Ιράν, με στόχο το πρόγραμμα κατασκευής πυραύλων και drones της χώρας μετά την επίθεση του Σαββατοκύριακου στο Ισραήλ, που απείλησε να ωθήσει τη Μέση Ανατολή σε μια ευρύτερη σύγκρουση.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε την Τρίτη ότι οι κυρώσεις θα αποκαλυφθούν «τις επόμενες ημέρες» και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ συντονίζονται με την Ομάδα των G-7 και άλλους εταίρους για μια «ολοκληρωτική απάντηση».

«Δεν θα διστάσουμε να συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε δράση, σε συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σε όλο τον κόσμο, και με το Κογκρέσο, για να λογοδοτήσει η ιρανική κυβέρνηση για τις κακόβουλες και αποσταθεροποιητικές ενέργειές της», ανέφερε ο Σάλιβαν σε δήλωση.

Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν επίσης κυρώσεις κατά οντοτήτων που υποστηρίζουν το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και το Υπουργείο Άμυνας του Ιράν και αναμένουν από τους συμμάχους να ακολουθήσουν, είπε.

Η επίθεση με drones και πυραύλους του Ιράν στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο δεν προκάλεσε θύματα ή σοβαρές ζημιές αφού αναχαιτίστηκε σε μεγάλο βαθμό από ισραηλινά αμυντικά συστήματα μαζί με στρατιωτικά μέσα των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η απάντηση από τους συμμάχους έδειξε τη δέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ, ενώ προέτρεψε για αυτοσυγκράτηση ώστε να αποτρέψει την κλιμάκωση της σύγκρουσης. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Σάλιβαν είπε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εργάζονται για τη βελτίωση των συστημάτων αεράμυνας σε όλη τη Μέση Ανατολή, για να αντιμετωπίσουν το πρόγραμμα μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Ιράν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v