Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερος στην κούρσα για χορηγούς ο Τραμπ: $75 εκατ. πίσω από τον Μπάιντεν

Ανάλυση των FT διαπιστώνει ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υστερεί σε σχέση με την προεκλογική του εκστρατεία το 2020.

Δεύτερος στην κούρσα για χορηγούς ο Τραμπ: $75 εκατ. πίσω από τον Μπάιντεν

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει συγκεντρώσει 75 εκατ. δολάρια λιγότερα για την προεδρική του υποψηφιότητα από τον Τζο Μπάιντεν και έχει 270.000 λιγότερους μοναδικούς χορηγούς τώρα από ό,τι στο ίδιο στάδιο της προσπάθειάς του για τον Λευκό Οίκο πριν από τέσσερα χρόνια.

Τα ευρήματα, από μια ανάλυση των Financial Times των ομοσπονδιακών δεδομένων της προεκλογικής εκστρατείας, εγείρουν νέα ερωτήματα σχετικά με το πώς η συρρικνωμένη βάση του πρώην προέδρου θα τον στηρίξει μέσα από δαπανηρές δικαστικές υποθέσεις και σε μια εκστρατεία που αναμένεται να είναι η πιο ακριβή προεδρική κούρσα όλων των εποχών.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και οι συνεργαζόμενες με αυτόν επιτροπές πολιτικής δράσης προσέλκυσαν περίπου 900.000 χρηματοδότες από τον Ιούλιο του 2023 έως το πρώτο τρίμηνο του 2024, σε σύγκριση με 1,17 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο της κούρσας του 2020, σύμφωνα με την ανάλυση των FT των ομοσπονδιακών δεδομένων.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει επίσης ένα τεράστιο πλεονέκτημα στη συγκέντρωση κεφαλαίων, όπως δείχνουν τα στοιχεία, συγκεντρώνοντας 165 εκατ. δολάρια τους πρώτους τρεις μήνες του έτους - 75 εκατ. δολάρια περισσότερα από τις ομάδες υπέρ του Τραμπ, οι οποίες συγκέντρωσαν μόλις 90 εκατ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v