Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χόλτσμαν (ΕΚΤ): Τα γεωπολιτικά ρίσκα μπορεί να καθυστερήσουν τις μειώσεις επιτοκίων

Η μεγαλύτερη απειλή είναι η γεωπολιτική, επειδή έχουμε δει τι συνέβη στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης Ρόμπερτ Χόλτσμαν.

Χόλτσμαν (ΕΚΤ): Τα γεωπολιτικά ρίσκα μπορεί να καθυστερήσουν τις μειώσεις επιτοκίων

Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή στο ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας Ρόμπερτ Χόλτσμαν

«Στο στάδιο αυτό, πιστεύω ότι η μεγαλύτερη απειλή είναι η γεωπολιτική, επειδή έχουμε δει τι συνέβη στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης στο CNBC. 

Την Τρίτη, ο Φινλανδός κεντρικός τραπεζίτης Όλι Ρεν προειδοποίησε ότι το μεγαλύτερο ρίσκο για τη νομισματική πολιτική πηγάζει από τις εντάσεις μεταξύ Ιράν-Ισραήλ και τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. 

«Τα μεγαλύτερα ρίσκα προέρχονται από τη γεωπολιτική, τόσο την επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανία όσο και την πιθανή κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή», πρόσθεσε. 

«Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, θα είμαστε σε θέση να αρχίσουμε να μειώνουμε το επίπεδο της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, εφόσον ο πληθωρισμός συνεχίσει να υποχωρεί σύμφωνα με τις προβλέψεις», σημείωσε. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v