Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Στόλτενμπεργκ καλεί τους συμμάχους να δώσουν συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Η Γερμανία σχεδιάζει να ενθαρρύνει τις ευρωπαϊκές χώρες που χρησιμοποιούν πυραύλους Patriot να δώσουν τα συστήματά τους στην Ουκρανία.

Ο Στόλτενμπεργκ καλεί τους συμμάχους να δώσουν συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε την Τετάρτη τους συμμάχους της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να ενισχύσουν την αεράμυνα της Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία σχεδιάζει να ενθαρρύνει τις ευρωπαϊκές χώρες που χρησιμοποιούν πυραύλους Patriot να δώσουν τα συστήματά τους στην Ουκρανία. Το Σαββατοκύριακο, το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι θα στείλει στο Κίεβο ένα σύστημα αεράμυνας Patriot.

«Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα στείλει ένα ακόμα σύστημα Patriot στην Ουκρανία, μέρος της σημαντικής προσπάθειας που καταβάλλουμε τώρα σε όλη τη συμμαχία του ΝΑΤΟ να επιταχύνουμε την παράδοση συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία» ανέφερε σύμφωνα με το Politico ο Στόλτενμπεργκ. 

«Εάν οι σύμμαχοι είναι αντιμέτωποι με την επιλογή να επιτύχουν τους στόχους του ΝΑΤΟ και της παροχής περισσότερης βοήθειας στην Ουκρανία, το μήνυμά μου είναι σαφές: Στείλτε περισσότερα στην Ουκρανία», τόνισε, προσθέτοντας ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ουκρανίας την Παρασκευή.

Λίγο μετά τη συνέντευξη Τύπου του Στόλτενμπεργκ, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της G-7 στην Ιταλία την Πέμπτη, όπου πρόκειται να συζητήσουν για την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v