Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σνάμπελ: Ο πληθωρισμός μπορεί να αποδειχθεί πιο επίμονος από ότι προβλέπει η ΕΚΤ

Oι υποκείμενες πιέσεις στις τιμές μπορεί να είναι πιο επίμονες και η επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο του 2% να καθυστερήσει, προειδοποίησε η αξιωματούχος της ΕΚΤ.

Σνάμπελ: Ο πληθωρισμός μπορεί να αποδειχθεί πιο επίμονος από ότι προβλέπει η ΕΚΤ

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ίζαμπελ Σνάμπελ, τόνισε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της πρέπει να αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τις επίσημες προβλέψεις ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 2% και να εξετάσουν σενάρια στα οποία δεν θα συμβεί αυτό. 

«Παρά τη μείωση των λαθών στις προβλέψεις, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους θα ήταν κατάλληλο να συνεχίσουμε να θεωρούμε το βασικό σενάριο των προβλέψεων ως ένα ακόμα στοιχείο για τη λήψη αποφάσεων» επισήμανε. 

«Σε ένα εναλλακτικό σενάριο, η αύξηση της παραγωγικότητας θα παραμείνει αδύναμη και η ζήτηση για υπηρεσίες οι οποίες δεν είναι τόσο ευαίσθητες στα επιτόκια θα παραμείνουν ισχυρές» σημείωσε η κα. Σνάμπελ σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον. 

«Γενικά, σε αυτό το σενάριο, οι υποκείμενες πιέσεις στις τιμές μπορεί να είναι πιο επίμονες και η επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο του 2% να καθυστερήσει» τόνισε σύμφωνα με το Reuters. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v