Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

G7: Πολιτικός μας στόχος η αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Σαφές το μήνυμα από το σύνολο της G7, δήλωσε ο Ιταλός ΥΠΕΞ, Αντόνιο Ταγιάνι. Ο πολιτικός στόχος της ομάδας είναι η αποκλιμάκωση.

G7: Πολιτικός μας στόχος η αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 τροποποίησαν την ατζέντα τους θέτοντας στο επίκεντρο την Μέση Ανατολή, μετά την φερόμενη απάντηση των Ισραηλινών στην επίθεση του Ιράν, μεταδίδουν οι Financial Times.

«Αλλάξαμε την ατζέντα σήμερα το πρωί γιατί αποφασίσαμε ότι πρώτα από όλα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα Ισραήλ-Ιράν και να δώσουμε προτεραιότητα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι. «Ήθελα να βγει ένα πολύ σαφές μήνυμα από το σύνολο της G7 – ο πολιτικός στόχος της G7 είναι η αποκλιμάκωση», πρόσθεσε.

Ως προς τον ρόλο των ΗΠΑ στο περιστατικό ο Ιταλός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον ενημέρωσε την τελευταία στιγμή, αλλά δεν υπήρξε καμία ανάμειξη από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών. «Πιστεύω ότι αυτό που συνέβη… η μικρή κλίμακα του γεγονότος είναι επίσης αποτέλεσμα των προσπαθειών της G7».

Τέλος ως προς τη Ράφα, οι υπουργοί Εξωτερικών επανέλαβαν την αντίθεσή τους απέναντι σε μια ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, προειδοποιώντας ότι θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους αμάχους εκεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v