Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Σημαντική η επίσκεψη Μητσοτάκη

«Θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας. Πώς σχολίασε τη σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν.

Ερντογάν: Σημαντική η επίσκεψη Μητσοτάκη

«Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη θα είναι ανταποδοτική. Πρόκειται για ένα σημαντικό στάδιο και θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Ισραήλ και Ιράν λένε διαφορετικά πράγματα

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε τη σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν συνοψίζοντας ως εξής την άποψη της Τουρκίας:

"Το Ισραήλ λέει διαφορετικά πράγματα και το Ιράν κατά τον ίδιο τρόπο προβάλλει διαφορετικές απόψεις. Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση επί του θέματος. Δεν μπορείτε να πει κανείς ότι το Ιράν λέει την αλήθεια. Δεν μπορεί να πει κανείς, αν το Ισραήλ λέει καν αλήθεια", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι ενώ όλοι τάχθηκαν στο πλευρό της Παλαιστίνης, η Αμερική, δυστυχώς, τάχθηκε στο πλευρό του Ισραήλ.

Συνάντηση με Χανίγια

Απαντώντας σχετικά με την επίσκεψη το Σάββατο στην Τουρκία του προέδρου του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, ο Ταγίπ Ερντογάν απέφυγε να αναφερθεί στο σκοπό και το περιεχόμενό της, λέγοντας:

«Ας κρατήσουμε την ατζέντα μεταξύ ημών και του κ. Χανίγια. Ας κάνουμε τα βήματά μας αναλόγως».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v