Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στοπ στο Facebook από την ολλανδική Αρχή Προσωπικών Δεδομένων

Η Αρχή Προστασίας καλεί την κυβέρνηση να μη χρησιμοποιεί τη δημοφιλή πλατφόρμα «όσο παραμένει ασαφές τι ακριβώς συμβαίνει με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών». Τελεσίγραφο στη Μeta έως το καλοκαίρι.

Στοπ στο Facebook από την ολλανδική Αρχή Προσωπικών Δεδομένων

Η ολλανδική Αρχής Προστασίας Δεδομένων συνέστησε στους κυβερνητικούς οργανισμούς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το Facebook για όσο διάστημα παραμένει ασαφές τι ακριβώς συμβαίνει με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών στις σελίδες της ολλανδικής κυβέρνησης στην πλατφόρμα.

«Οι άνθρωποι που επισκέπτονται έναν κυβερνητικό ιστότοπο πρέπει να μπορούν να εμπιστεύονται ότι τα προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα τους είναι σε ασφαλή χέρια», ανέφερε ο πρόεδρος της αρχής Αλέιντ Βόλφσεν.

Η υφυπουργός Ψηφιοποίησης Αλεξάντρα φαν Χούφελεν είπε ότι η Meta, μητρική εταιρεία του Facebook,  πρέπει να ξεκαθαρίσει πριν από το καλοκαίρι πώς θα καθησυχάσει τις ανησυχίες της κυβέρνησης για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων. «Διαφορετικά θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το Facebook, ακολουθώντας αυτή τη σύσταση», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v