Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προσφέρει νέα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Δέσμευση για αποστολή περισσότερων συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία από τις χώρες του ΝΑΤΟ. Ερχεται περισσότερη βοήθεια, διαμήνυσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ μετά από διαδικτυακή συνάντηση με τον Ζελένσκι.

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προσφέρει νέα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Οι χώρες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να δώσουν στην Ουκρανία περισσότερα συστήματα αεράμυνας, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ

«Το ΝΑΤΟ έχει αποτυπώσει τις υφιστάμενες στρατιωτικές ικανότητες σε όλη τη συμμαχία και υπάρχουν συστήματα τα οποία μπορούν να διατεθούν για την Ουκρανία» σημείωσε ο Στόλτενμπεργκ σύμφωνα με το Reuters. 

«Οπότε αναμένω σύντομα ανακοινώσεις για συστήματα αεράμυνας για την Ουκρανία» τόνισε μετά από διαδικτυακή συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και του ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι. 

«Εκτός από τα Patriots, υπάρχουν και άλλα όπλα που μπορούν να προσφέρουν οι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένου του γαλλικού συστήματος SAMP/T, και πολλοί άλλοι, που δεν έχουν διαθέσιμα συστήματα, έχουν υποσχεθεί να προσφέρουν οικονομική βοήθεια για να τα αγοράσουν για λογαριασμό της Ουκρανίας» πρόσθεσε. 

«Έρχεται βοήθεια. Και αναμένω περισσότερη βοήθεια και στήριξη να ανακοινωθούν στο κοντινό μέλλον» υπογράμμισε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v