Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Apple κοντά σε ντιλ με FIFA για τηλεοπτικά δικαιώματα

H συμφωνία θα δώσει στον τηλεοπτικό κολοσσό τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, μια νέα διοργάνωση που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 2025.

Η Apple κοντά σε ντιλ με FIFA για τηλεοπτικά δικαιώματα

Η  Apple είναι κοντά σε συμφωνία με την Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA) για τα τηλεοπτικά δικαιώματα ενός νέου μεγάλου τουρνουά.

Η διοργάνωση θα έχει διάρκεια ενός μήνα στα πρότυπα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη συμμετοχή των κορυφαίων ποδοσφαιρικών συλλόγων. 

Σύμφωνα με τους New York Times, το Παγκόσμιο Κύπελλο των Συλλόγων θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στο ΗΠΑ το επόμενο καλοκαίρι.

Η συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί το συντομότερο αυτόν το μήνα, σύμφωνα με τρεις πηγές της αμερικανικής εφημερίδας.

Τα σχέδια να πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο των Συλλόγων στην Κίνα το 2021 ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας.

Η αξία της συμφωνίας μπορεί να ανέλθει μόλις στο ένα τέταρτο των 4 δισ. δολαρίων που είχε αρχικά υπολογίσει η FIFA, σημείωσαν οι πηγές.

Δεν είναι σαφές αν η συμφωνία με την Apple θα περιλαμβάνει δικαιώματα μετάδοσης, το οποίο σημαίνει ότι η διοργάνωση θα είναι διαθέσιμη μόνο σε συνδρομητές του Apple TV+.

Εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα είναι η πρώτη φορά που η FIFA θα συμφωνήσει σε ένα ενιαίο παγκόσμιο συμβόλαιο. 

Σημειώνεται ότι η Apple υπέγραψε το 2022 10ετή συμφωνία 2,5 δισ. δολαρίων για τα παγκόσμια δικαιώματα ροής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v