Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Netflix: Πρώτος πάροχος streaming στην Ελλάδα με 38%

Ενθουσιασμένα με την Ελλάδα δηλώνουν τα στελέχη του Netflix, που αποτελεί τη No 1 streaming τηλεόραση στη χώρα. Ποια είναι η κατάταξη.

Netflix: Πρώτος πάροχος streaming στην Ελλάδα με 38%

Με αύξηση μεριδίου 1% έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2024 για το Netflix στην Ελλάδα με  τα στελέχη του να δηλώνουν ενθουσιασμένα από το μερίδιο αγοράς στην χώρα μας που διαμορφώνεται στο 38%, το μεγαλύτερο μερίδιο streaming τηλεόρασης στην Ελλάδα.

Το streaming τηλεοπτικό περιεχόμενο αποτελεί μία αγορά που αναπτύσσεται ραγδαία στην Ελλάδα από το 2020 που ξέσπασε η πανδημία και  λειτουργεί παράλληλα με την αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης όπου δραστηριοποιούνται Cosmote TV, Nova και Vodafone TV.

«Ως συνήθως, βασίσαμε την αναφορά μας στους χρήστες του JustWatch στην Ελλάδα που επιλέγουν τις streaming υπηρεσίες, κάνοντας κλικ σε προσφορές και επισημαίνοντας τους τίτλους» επισημαίνουν στελέχη του Netflix.

Οι μεγάλοι παίκτες Netflix και Amazon Prime Video συνέχισαν να κερδίζουν την ελληνική αγορά streaming έχοντας μεταξύ τους διαφορά 3% . Συγκεκριμένα το Netflix διαμόρφωσε μερίδιο στο 38% και το Amazon Prime Video στο 35%. Από την άλλη πλευρά, η Mubi ακολουθεί το Apple TV Plus με διαφορά μόνο 2% στο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα με την πρώτη να έχει 4% και το Apple TV Plus να κατέχει ,μερίδιο 6%.

Ανάπτυξη μεριδίου αγοράς το 2024

Το πρώτο τρίμηνο του 2024 ήταν καρποφόρο για τους παγκόσμιους streaming ηγέτες Netflix και Amazon Prime Video, καθώς και οι δύο κέρδισαν αύξηση 1% στο μερίδιο αγοράς τους. Για την Disney Plus, δεν ήταν το ίδιο καλά τα αποτελέσματα καθώς υπέστη μείωση -1% στο μερίδιό της.

Η συμφωνία με την Deutsche Telekom

Ιδιαίτερη απήχηση είχε λίγες εβδομάδες πριν η επέκταση της συνεργασίας του Netflix με την Deutsche Telekom. Η νέα προσθήκη ξεκινά από τις συνδρομητικές τηλεοράσεις στην Κροατία και την Ουγγαρία.
Πληροφορίες θέλουν σύντομα και την Ελλάδα μέσω της Cosmote TV με τους συνδρομητές της να έχουν πλέον πρόσβαση σε όλα τα προγράμματα του Netflix.

Όπως ανακοίνωσε η Deutsche Telekom oι πελάτες της «σε πολλές χώρες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Netflix ως μέρος μιας απρόσκοπτης εμπειρίας ψυχαγωγίας. Αυτή η συνεργασία θα δώσει στους πελάτες περισσότερες επιλογές σχετικά με το πώς να απολαύσουν τις αγαπημένες τους ταινίες και σειρές, φέρνοντας ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία και αξία στη συνολική εμπειρία στο σπίτι τους».

Ξεκινώντας με την Hrvatski Telekom στην Κροατία και τη Magyar Telekom στην Ουγγαρία, οι θυγατρικές της Deutsche Telekom σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες θα προσφέρουν νέους τρόπους ενσωμάτωσης του Netflix δίνοντας στους πελάτες περισσότερες επιλογές για το πώς να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους περιεχόμενο. Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, όλες οι εθνικές εταιρείες του Ομίλου Deutsche Telekom στην Ευρώπη με συνδρομητικής τηλεόρασης θα παρουσιάσουν τα οφέλη αυτής της νέας συνεργασίας στους πελάτες τους.

Το αποτύπωμα του Netflix παγκοσμίως

Τα νούμερα του Netflix το πρώτο τρίμηνο του 2024 ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.
Η υπηρεσία πρόσθεσε 9,33 εκατ. συνδρομητές, με τον συνολικό αριθμό τους να φτάνει πλέον τους 269,6 εκατ.

Υπενθυμίζεται ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2023, είχαν προστεθεί επιπλέον 13,1  εκατ. χρήστες. Οι εκτιμήσεις ήταν ότι το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους οι νέες συνδρομές θα ήταν περίπου 3,93 εκατ. και το σύνολο των χρηστών θα έφτανε τα 264,21 εκ. με τις τελικές επιδόσεις του Netflix να είναι υπερδιπλάσιες.

Από τα 9,33 εκατ. των νέων χρηστών, οι 2,53 εκατ. προέρχονται από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, οι 2,92 εκατ. από Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, οι 1,72 εκατ. από τη Λατινική Αμερική και τέλος οι 2,16 εκατ. από την Ασία και τις περιοχές του Ειρηνικού.

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση των συνδρομητών διαδραμάτισε η πάταξη του διαμοιρασμού των λογαριασμών , με τα νέα μέτρα που έθεσε σε εφαρμογή η εταιρεία  τους τελευταίους μήνες.

Τα έσοδα της Netflix αυξήθηκαν κατά 14,8% σε σχεδόν 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την ίδια περίοδο. Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 54%.

Ωστόσο, το Netflix ανακοίνωσε ότι από το 2025 και μετά θα σταματήσει να δημοσιεύει τον αριθμό των συνολικών συνδρομητών του -μια μέτρηση που ήταν καθοριστικό σημείο αναφοράς για τους επενδυτές στην εποχή του streaming.

Τα κέρδη ανά μετοχή για το τρίμηνο  Ιανουαρίου-Μαρτίου  ανήλθαν στα 5,28 δολάρια, σε σύγκριση με 2,88 δολάρια έναν χρόνο νωρίτερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v