Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NYSE: Στο τραπέζι η 24ωρη διαπραγμάτευση μετοχών

Σε έναν κόσμο όπου τα κρυπτονομίσματα και άλλες αγορές μπορούν να διαπραγματεύονται όλο το 24ωρο το NYSE διερευνά το ενδεχόμενο να γίνει το πρώτο non stop χρηματιστήριο μετοχών.

NYSE: Στο τραπέζι η 24ωρη διαπραγμάτευση μετοχών

Το NYSE έχει ξεκινήσει έρευνα μεταξύ των επενδυτών για τα πλεονεκτήματα που θα είχε η διαπραγμάτευση των μετοχών σε 24ωρη βάση, καθώς εξετάζει να γίνει το πρώτο non stop χρηματιστήριο στον κόσμο.

Η έρευνα του NYSE, το οποίο αποτελεί μέρος του Intercontinental Exchange, διενεργήθηκε από το τμήμα ανάλυσης δεδομένων του χρηματιστηρίου και όχι από τη διοίκηση, αλλά όπως αναφέρουν οι Financial Times αντανακλά το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη διαπραγμάτευση μετοχών όπως η Nvidia και η Apple κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το ζήτημα αυτό έχει βρεθεί στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια, εν μέρει λόγω της 24ωρης λειτουργίας των αγορών κρυπτονομισμάτων και την αυξητική τάση που εμφανίζει η διαπραγμάτευση μετοχών μέσω πλατφορμών από μικροεπενδυτές. 

Τα χρηματιστήρια μετοχών μοιάζουν να έχουν μείνει πίσω σε έναν κόσμο όπου άλλες μεγάλες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών ομολόγων, των βασικών νομισμάτων και των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, μπορούν να διαπραγματεύονται όλο το 24ωρο από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ένα ολονύκτιο χρηματιστήριο, ωστόσο, θα ήταν μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτή η διαπραγμάτευση κατά τις βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες λόγω της αυστηρής ρυθμιστικής εποπτείας στην οποία θα υπάγεται σε σύγκριση με τα dark pools.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v