Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στα κέρδη Exxon Mobil και Chevron το 1ο τρίμηνο

Και οι δυο αισθάνθηκαν το τσίμπημα των αδύναμων ενεργειακών τιμών και των περιθωρίων κέρδους διύλισης που περιορίστηκαν τον τελευταίο χρόνο.

Πτώση στα κέρδη Exxon Mobil και Chevron το 1ο τρίμηνο

Κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών, με πτώση κερδών, ήταν οι ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων α' τριμήνου για τους δυο αμερικανικούς γίγαντες της πετρελαιοβιομηχανίας, Chevron και Exxon Mobil.

Και οι δυο αισθάνθηκαν το τσίμπημα των αδύναμων ενεργειακών τιμών και των περιθωρίων κέρδους διύλισης που περιορίστηκαν τον τελευταίο χρόνο. Ο θερμότερος από το αναμενόμενο χειμώνας μείωσε τις τιμές του φυσικού αερίου, περιορίζοντας τα κέρδη.

Η Exxon Mobil ανακοίνωσε πτώση 28%, σε ετήσια βάση, στα κέρδη 1ου τριμήνου. Η μεγαλύτερη αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης συμφωνίας 60 δισ. δολ. για την εξαγορά κορυφαία εταιρεία παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου Pioneer Natural Resources, σημείωσε καθαρά κέρδη 8,22 δισ. δολ., σε σύγκριση με 11,43 δισ. δολ. πριν από ένα χρόνο .

Τα κέρδη από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά 14% λόγω των χαμηλότερων τιμών του φυσικού αερίου και η διύλιση μειώθηκαν κατά 67% λόγω χαμηλότερων περιθωρίων κέρδους και επενδυτικού και φορολογικού κόστους.

Ωστόσο, τα κέρδη ήταν τα δεύτερα υψηλότερα για 1ο τρίμηνο σε βάθος 10ετίας, πίσω από τα κέρδη την αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Η Chevron, δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου των ΗΠΑ σημείωσε κέρδη 5,5 δισ. δολ. το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 6,57 δισ. δολ. έναν χρόνο πριν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v