Η Ιαπωνία «έκαψε» 35 δισ. για να στηρίξει το γεν

Το ιαπωνικό νόμισμα βούτηξε σε χαμηλό 34 ετών έναντι του δολαρίου τη Δευτέρα. Η απόκλιση μεταξύ Fed και Τράπεζας της Ιαπωνίας πιέζει το γεν.

Η Ιαπωνία «έκαψε» 35 δισ. για να στηρίξει το γεν

Η ιαπωνική κυβέρνηση δαπάνησε περίπου 35 δισ. δολάρια για να στηρίξει το γεν τη Δευτέρα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ιαπωνίας. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οικονομολόγοι και traders ανέφεραν ότι τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι υπήρξε παρέμβαση των ιαπωνικών αρχών για τη στήριξη του γεν μετά την πτώση του σε χαμηλό 34 ετών έναντι του δολαρίου. 

Την Τρίτη το ιαπωνικό νόμισμα συνέχισε την πτωτική πορεία έναντι του αμερικανικού.

Αν και δεν πρέπει να αναμένεται επίσημη επιβεβαίωση της έκτασης της παρέμβασης από το υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας πριν το τέλος του μήνα, αναλυτές ανέφεραν ότι τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας είναι ενδεικτικά

«Τα στοιχεία αυξάνουν την πιθανότητα αυτή να ήταν, όντως, μια επίσημη παρέμβαση» δήλωσε ο Ιζούμι Ντεβαλιέ, επικεφαλής αναλυτής για την ιαπωνική οικονομία στην Bank of America. 

To μέγεθος της παρέμβασης, η οποία είναι η πρώτη από το 2022, καταδεικνύει την ανησυχία της ιαπωνικής κυβέρνησης με τη μεγάλη πτώση του γεν φέτος. 

Η βουτιά του γεν πυροδοτήθηκε από τις ενδείξεις ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι αναμενόταν, ενώ η Τράπεζα της Ιαπωνίας δεν φαίνεται να βιάζεται να αυξήσει περαιτέρω το κόστος δανεισμού. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v