Παρίσι-Μπορέλ: Να αποτραπεί η ισραηλινή εισβολή στη Ράφα

Για «έγκλημα πολέμου» κάνει λόγο το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών. «Να ενεργήσουμε για να αποτραπεί ένα σενάριο περισσότερου πολέμου και λιμού», αναφέρει ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Παρίσι-Μπορέλ: Να αποτραπεί η ισραηλινή εισβολή στη Ράφα

Η Γαλλία επανέλαβε τη «σθεναρή αντίθεσή» της σε μια ισραηλινή επίθεση στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, την ώρα που το Ισραήλ ξεκίνησε επιχείρηση εκκένωσης της πόλης από δεκάδες χιλιάδες Παλαιστινίους.

Το Παρίσι υπενθυμίζει «ότι ο αναγκαστικός εκτοπισμός άμαχου πληθυσμού συνιστά έγκλημα πολέμου βάσει του διεθνούς δικαίου», υπογραμμίζει το γαλλικό ΥΠΕΞ.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να μην προχωρήσει σε χερσαία στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Ράφας, προσθέτοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής κοινότητα «μπορούν και πρέπει» να ενεργήσουν για να αποτρέψουν ένα τέτοιο σενάριο.

«Οι εντολές του Ισραήλ προς αμάχους για εκκένωση της Ράφας προμηνύουν τα χειρότερα: περισσότερο πόλεμο και λιμό. Αυτό είναι απαράδεκτο. Το Ισραήλ πρέπει να αρνηθεί μια χερσαία επιχείρηση» στη Ράφα, έγραψε ο Ζοζέπ Μπορέλ σε ανάρτηση στο Χ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με τη διεθνή κοινότητα, μπορούν και πρέπει να ενεργήσουν για να αποτραπεί ένα τέτοιο σενάριο», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v