Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στα κέρδη της BMW το πρώτο τρίμηνο

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η αγορά παραμένει δύσκολη φέτος, εν μέσω επίμονου πληθωρισμού, αργής ανάκαμψης στην Κίνα και υποτονικής οικονομικής ανάπτυξης σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Πτώση στα κέρδη της BMW το πρώτο τρίμηνο

Τα κέρδη της BMW μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο, αφού το αυξανόμενο κόστος κατασκευής επιβάρυνε την κερδοφορία του κατασκευαστή πολυτελών αυτοκινήτων.

Το περιθώριο κέρδους έπεσε στο 8,8% -εντός του εύρους που είχε τεθεί, αλλά ελαφρώς κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών. Η διοίκηση επιβεβαίωσε ακόμη την καθοδήγησή της για ολόκληρο το έτος, σημειώνει το Bloomberg.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η αγορά παραμένει δύσκολη φέτος, εν μέσω επίμονου πληθωρισμού, αργής ανάκαμψης στην Κίνα και υποτονικής οικονομικής ανάπτυξης σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Η Mercedes-Benz Group τον Απρίλιο ανέφερε πτώση στα κέρδη λόγω αλλαγής μοντέλων και χαμηλής ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα, με τη Volkswagen AG και τη Stellantis NV να καταγράφουν επίσης αργές εκκινήσεις του έτους.

Σε μια θετική εξέλιξη, η BMW ανέφερε σημαντική αύξηση στις παραδόσεις ακριβών μοντέλων όπως το sedan BMW Σειράς 7.

Η εταιρεία ξεπέρασε επίσης τις αντίστοιχες Mercedes και Audi στα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 28%, εν μέσω ισχυρής ζήτησης για μοντέλα με μπαταρίες όπως το i4 sedan.

Τα συνολικά έσοδα το τρίμηνο παρέμειναν σχεδόν σταθερά στα 36,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα κέρδη του ομίλου BMW προ τόκων και φόρων μειώθηκαν κατά ένα τέταρτο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v