Ζαχάροβα για Γάζα: Καμία προοπτική για ειρηνευτική διευθέτηση προς το παρόν

Ένας ακόμα αποσταθεροποιητικός παράγοντας ήταν η έναρξη της ισραηλινής χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης στη Ράφα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ. Ζητούμε αυστηρό σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Ζαχάροβα για Γάζα: Καμία προοπτική για ειρηνευτική διευθέτηση προς το παρόν

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι ο πόλεμος στη Γάζα κλιμακώνεται λόγω της ισραηλινής εφόδου στη Ράφα και ότι η Μόσχα δεν βλέπει προς το παρόν προοπτική για μια ειρηνευτική συμφωνία στη Γάζα ή την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ράφα, μια πόλη στη νότια Λωρίδα της Γάζας όπου πάνω από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο από τις ισραηλινές επιθέσεις.

«Ένας ακόμα αποσταθεροποιητικός παράγοντας, μεταξύ άλλων και για ολόκληρη την περιοχή, ήταν η έναρξη της ισραηλινής χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης στη Ράφα», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε δημοσιογράφους.

«Περίπου ενάμισι εκατομμύριο Παλαιστίνιοι πολίτες έχουν συγκεντρωθεί εκεί. Σε αυτό το πλαίσιο ζητούμε αυστηρό σεβασμό των διατάξεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Μιλώντας ευρύτερα για τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας βιώσιμης διευθέτησης στη Μέση Ανατολή, η Ζαχάροβα δήλωσε: «Θα ήθελα να τη χαρακτηρίσω διευθέτηση, αλλά, δυστυχώς, απέχει πολύ από μια διευθέτηση».

«Δεν υπάρχουν προοπτικές για την επίλυση της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας. Αντίθετα, η κατάσταση στην εμπόλεμη ζώνη κλιμακώνεται καθημερινά».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v