Γαλλία: Οι Γκρίζοι Λύκοι απειλούν Ελληνες, Αρμένιους και Κούρδους

Η υπερεθνικιστική ισλαμιστική οργάνωση επαναδραστηριοποιείται «υπό την αιγίδα της Άγκυρας», απειλώντας μια Γαλλίδα βουλευτή, αλλά και την αρμενική, ελληνική και κουρδική κοινότητα, αναφέρει η Le Figaro.

Γαλλία: Οι Γκρίζοι Λύκοι απειλούν Ελληνες, Αρμένιους και Κούρδους

Για «αναζωπύρωση της δράσης των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία» κάνει λόγο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.

Όπως αναφέρει, ενώ μετά την απαγόρευσή της από τις γαλλικές αρχές το 2020 ήταν «σχετικά διακριτική», τους τελευταίους μήνες η οργάνωση δείχνει να επαναδραστηριοποιείται απειλώντας μια Γαλλίδα βουλευτή, αλλά και την αρμενική, ελληνική και κουρδική κοινότητα.

Σε ό,τι αφορά τη Γαλλίδα βουλευτή Ιζαμπέλ Σουρπλί, έχει βρεθεί στο στόχαστρό τους επειδή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ζήτησε το κλείσιμο ενός τζαμιού στην περιοχή Σεντ Ετιέν (Saint-Etienne), το οποίο ήταν μέλος του ισλαμο-συντηρητικού δικτύου της Ισλαμικής Συνομοσπονδίας Millî Görüs, προσκείμενης στο κόμμα του Ερντογάν.

Αναφέρεται επίσης ότι η περιοχή του Σεντ Ετιέν είναι ένα από τα προπύργια των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία και ότι τον τελευταίο καιρό οι γαλλικές αρχές έχουν συλλάβει μέλη τους για υποστήριξη της τρομοκρατίας στο Διαδίκτυο, με φόντο την ισραηλινό-παλαιστινιακή σύγκρουση. Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι οι Γκρίζοι Λύκοι είναι «υπερεθνικιστές, μοχθηροί και ισλαμιστές» και ότι υπό την αιγίδα της Άγκυρας καλλιεργούν «τον εκρηκτικό χαρακτήρα μιας ιδεολογίας, που αναμιγνύει διάφορα μίση, έναν υπερεθνικισμό και έναν αχαλίνωτο ισλαμισμό».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v