Ερυθρά Ημισέληνος: Πάνω από 15.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα

Περισσότεροι από 35.000 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ισραηλινά πλήγματα από την έναρξη του πολέμου. Καταγγελίες για 838 βασανισμούς ανηλίκων από το 2016 έως και το 2023.

Ερυθρά Ημισέληνος: Πάνω από 15.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε χτες Πέμπτη ότι περισσότερα από 15.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου. Εξήγησε, μέσω του λογαριασμού της στην πλατφόρμα «Χ», ότι 15.103 παιδιά σκοτώθηκαν στον πόλεμο που διεξάγεται για περισσότερους από επτά μήνες.

Οι δυνάμεις κατοχής, αναφέρει, συνέχισαν τις επιθέσεις τους κατά της Λωρίδας της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας 35.233 πολίτες και τραυματίζοντας άλλους 79.141.

Από την πλευρά της , η Defense for Children International επιβεβαίωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνεχίζουν να κακομεταχειρίζονται και να βασανίζουν τα παιδιά που συλλαμβάνουν με συστηματικό και ευρέως διαδεδομένο τρόπο, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων Wafa.

Κατά την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου 2016 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, η Defense for Children International κατέγραψε 838 περιπτώσεις βασανιστηρίων Παλαιστίνιων παιδιών που συνελήφθησαν από τον ισραηλινό στρατό.

Το Παγκόσμιο Κίνημα προειδοποίησε ότι η συνεχιζόμενη πολιτική ατιμωρησίας και έλλειψης λογοδοσίας που απολαμβάνουν οι στρατιώτες κατοχής και η προηγούμενη γνώση τους ότι δεν θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους, όποιες κι αν είναι, τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις παραβιάσεις τους που αποτελούν απειλή για τις ζωές των Παλαιστινίων αμάχων, ιδιαίτερα των παιδιών.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v