Ισραήλ: Θα στείλουμε πρόσθετες δυνάμεις στη Ράφα

Θα εντείνουμε τις επιχειρήσεις στην περιοχή και θα πετύχουμε τους στόχους μας, δήλωσε ο ΥΠΑΜ. Το κράτος του Ισραήλ δεν μπορεί να υποταχθεί.

Ισραήλ: Θα στείλουμε πρόσθετες δυνάμεις στη Ράφα

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ δήλωσε ότι περισσότερες δυνάμεις θα σταλούν στη Ράφα προκειμένου να ενταθεί η στρατιωτική επιχείρηση.

Ολοκληρώνοντας την αξιολόγηση της κατάστασης στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας στην περιοχή της Ράφα, ο Γκαλάντ πρόσθεσε: «Η επιχείρηση θα ενταθεί και θα συνεχιστεί με πρόσθετες δυνάμεις που θα εισέλθουν στην περιοχή, οι δυνάμεις μας έχουν καταστρέψει πολλές σήραγγες στην περιοχή περισσότερες σήραγγες θα καταστραφούν σύντομα».

O υπουργός Άμυνας εκτιμά πως η Χαμάς δεν είναι μια οργάνωση ικανή να ανανεωθεί τώρα. Δεν έχει αποθέματα, δεν έχει την ικανότητα να κατασκευάζει όπλα, δεν έχει προμήθειες και δεν έχει πυρομαχικά.

Παρατήρησε ακόμη πως “η Η Χαμάς έχει την ικανότητα να θεραπεύει σωστά τους τραυματίες τρομοκράτες και αυτό σημαίνει ότι την έχουμε εξαντλήσει”.

Απευθυνόμενος σε εχθρούς και φίλους υπογράμμισε πως το κράτος του Ισραήλ δεν μπορεί να υποταχθεί, θα πετύχουμε τους στόχους μας, θα χτυπήσουμε τη Χαμάς ή τη Χεζμπολάχ και θα επιτύχουμε ασφάλεια.

Τις δηλώσεις αυτές ακολούθησε δημοσίευμα του ” Axios” που επικαλέστηκε ανώτερο Ισραηλινό αξιωματούχο που σχολίασε ότι ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ προσπαθεί να κάνει προσαρμογές στην επιχείρηση στη Ράφα «για να μειώσει τις τριβές με την κυβέρνηση Μπάιντεν».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v