Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν: Οι ΗΠΑ με τις κυρώσεις πυροβολούν τα πόδια τους

«Πλήρως αντιπαραγωγικές» οι αμερικανικές κυρώσεις, με πρώτο θύμα τη διεθνή εμπιστοσύνη στο ίδιο το δολάριο, υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος. Η απειλή μέτρων κατά κινεζικών τραπεζών δεν θα διαταράξει το διμερές εμπόριο, «έχουμε τη λύση».

Πούτιν: Οι ΗΠΑ με τις κυρώσεις πυροβολούν τα πόδια τους

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως η πολιτική κυρώσεων των ΗΠΑ υπονομεύει την εμπιστοσύνη στο δολάριο και πως η Ρωσία και η Κίνα θα βρουν έναν τρόπο ώστε η απειλή μέτρων κατά κινεζικών τραπεζών να μη διαταράσσει το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ουάσιγκτον έχει επιβάλει βαριές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία και έχει απειλήσει να επιβάλει δευτερεύουσες κυρώσεις σε ξένες τράπεζες που βοηθούν τις συναλλαγές με τη Μόσχα. Αυτό έχει οδηγήσει ορισμένες κινεζικές τράπεζες να περιορίσουν τις δοσοληψίες με ρωσικές εταιρίες.

Σε τηλεοπτικά σχόλια στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα, ο Πούτιν είπε πως αυτές οι κυρώσεις είναι παράνομες εκτός αν εγκριθούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Είπε πως είναι αντιπαραγωγικές για τις Ηνωμένες Πολιτείες και καταδεικνύουν την «ανοησία» της.

«Στερούνται εντελώς κοινής λογικής», είπε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους.

Είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται», επειδή οι ενέργειές τους υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στο δολάριο και οδηγούν κάποιες χώρες να μειώσουν το μερίδιο των δολαρίων στα αποθέματά τους.

Ο Πούτιν είπε πως μια λύση είναι πιθανή στις δυσκολίες στις ρωσοκινεζικές διευθετήσεις πληρωμών, αλλά δεν είπε τι θα περιλαμβάνει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v