Ρωσία: Άλλος ένας οικονομολόγος διορίστηκε υφυπουργός στο υπουργείο Άμυνας

Ο Πούτιν αιφνιδίασε την περασμένη εβδομάδα, όταν απομάκρυνε τον επί χρόνια υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον αντικατέστησε με τον Αντρέι Μπελαούσοφ, οικονομολόγο και πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό.

Ρωσία: Άλλος ένας οικονομολόγος διορίστηκε υφυπουργός στο υπουργείο Άμυνας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διόρισε σήμερα άλλον έναν οικονομολόγο, τον πρώην υφυπουργό Οικονομίας Όλεγκ Σαβέλιεφ, στη θέση του υφυπουργού Άμυνας, γεγονός που αποτελεί περαιτέρω ένδειξη ότι στόχος του είναι να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της πολεμικής οικονομίας της χώρας.

Ο Πούτιν αιφνιδίασε την περασμένη εβδομάδα, όταν απομάκρυνε τον επί χρόνια υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον αντικατέστησε με τον Αντρέι Μπελαούσοφ, οικονομολόγο και πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό. Ο Σαβέλιεφ είχε εργαστεί στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ 2008-14 και, για μικρό χρονικό διάστημα, ήταν αναπληρωτής του Μπελαούσοφ ο οποίος ήταν υπουργός εκείνη την εποχή.

Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας ο Σαβέλιεφ είχε αναλάβει υπουργός Κριμαϊκών Υποθέσεων (2014-15). Την τελευταία πενταετία εργαζόταν στο Ρωσικό Ελεγκτικό Συνέδριο επιβλέποντας τις κρατικές δαπάνες στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v