Φτηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα από Κίνα εισβάλλουν στην Ευρώπη

Η BYD ανακοίνωσε τα σχέδιά της να παρουσιάσει το hatchback Seagull, κάτω των 10.000 δολαρίων, στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά.

Φτηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα από Κίνα εισβάλλουν στην Ευρώπη

Τα φτηνά ηλεκτρικά οχήματα από την Κίνα εισβάλλουν ήδη στην Ευρώπη, υπονομεύοντας μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της περιοχής. Η BYD, η οποία ξεπέρασε την Tesla πέρυσι κι έγινε η μεγαλύτερη παγκόσμια κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων, ετοιμάζεται να ανεβάσει τους τόνους.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα τα σχέδιά της να παρουσιάσει το hatchback Seagull κάτω των 10.000 δολαρίων στην Ευρώπη το επόμενο έτος, προσφέροντας χαρακτηριστικά όπως cruise control και ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου που συνήθως συναντάμε σε πολύ πιο ακριβά οχήματα.

Ακόμα και μετά τους δασμούς και τις τροποποιήσεις για να ανταποκριθεί στα ευρωπαϊκά πρότυπα, τα στελέχη της BYD έχουν δεσμευτεί να πουλήσουν το Seagull για λιγότερο από 20.000 ευρώ.

Αυτό θα τιμολογούσε το τετραθέσιο κατά χιλιάδες ευρώ χαμηλότερα από τα ηλεκτρικά οχήματα των ανταγωνιστών της.

"Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά αυτό το μοντέλο και άλλα που προέρχονται από Κινέζους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων", δήλωσε ο Martin Sander, επικεφαλής της ευρωπαϊκής επιχείρησης ηλεκτρικών οχημάτων της Ford Motor. "Φυσικά, είμαστε νευρικοί όταν έρχεται νέος ανταγωνισμός στην αγορά".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v