Φοιτητικά χρέη $7,7 δισ. διαγράφει ο Μπάιντεν

Αντιδρούν οι Ρεπουμπλικάνοι. Δεν θα σταματήσω ποτέ να εργάζομαι για την διαγραφή των φοιτητικών χρεών, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Φοιτητικά χρέη $7,7 δισ. διαγράφει ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως θα διαγράψει ακόμη $7,7 δισ., σε φοιτητικό χρέος δίνοντας ανάσα σε 160.000 επιπλέον δανειολήπτες, παρά την αντίθεση των Ρεπουμπλικανών, καθώς η απόφαση δεν επικυρώθηκε από το Κογκρέσο, μεταδίδει το Reuters.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι στο Πρόγραμμα Saving on a Valuable Education (SAVE), κάθε ένας εκ των οποίων έχει κατά μέσο όρο δει το χρέος του να μειώνεται παραπάνω από $35.000. 

Το ζήτημα των φοιτητικών δανείων παραμένει... πονοκέφαλος για τους νέους ψηφοφόρους, οι οποίοι κατηγορούν την αμερικανική κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει αρκετά.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε πετύχει σημαντική πρόοδο ως προς το ζήτημα, δήλωσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος. «Δεν θα σταματήσω ποτέ να εργάζομαι για τη διαγραφή του φοιτητικού χρέους – όσες φορές κι αν προσπαθούν να μας σταματήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι εκλεγμένοι αξιωματούχοι».

Στον αντίποδα οι Ρεπουμπλικάνοι καταδίκασαν την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, κατηγορώντας τον για κατάχρηση εξουσίας και μεροληψία υπέρ των σπουδαστών δανειοληπτών.

Μέχρι το τέλος του 2023, το σύνολο των ανεξόφλητων φοιτητικών δανείων ανερχόταν σε $1,6 τρισ. τα οποία αφορούσαν σε 43,2 εκατ. δανειολήπτες, σύμφωνα με στοιχεία.

Το χρέος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει τριπλασιαστεί από την οικονομική κρίση του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v