Βία και νοθεία στις εκλογές φοβούνται Αμερικανοί ψηφοφόροι

Στις Swing-States οι μισοί ψηφοφόροι βλέπουν βία στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Αυξημένα ποσοστά όσων ανησυχούν για την εγκυρότητα της πληροφόρησης που δέχονται, καθώς και για ξένες παρεμβάσεις στη διαδικασία.

Βία και νοθεία στις εκλογές φοβούνται Αμερικανοί ψηφοφόροι

Οι μισοί ψηφοφόροι στις αμφίρροπες πολιτείες των ΗΠΑ (Swing-State), που συνήθως καθορίζουν το αποτέλεσμα, δηλώνουν ότι ανησυχούν για βία λόγω των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, εκφράζοντας επιφυλάξεις για το πώς η σκληρή προεκλογική κούρσα και τα αποτελέσματά της θα γίνουν δεκτά από ένα εξαιρετικά πολωμένο εκλογικό σώμα.

Σχεδόν ίσα μερίδια Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών υιοθετούν αυτόν τον φόβο, που είναι πιο ενισχυμένος μεταξύ των ανεξάρτητων-αναποφάσιστων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg. Δημιουργείται επομένως ένα σκηνικό ανησυχίας, καθώς ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ προετοιμάζονται για το ντιμπέιτ του Ιουνίου.

Η ανησυχία γύρω από τις εκλογές δεν περιορίζεται στις ανησυχίες για βία. Έξι στους 10 ψηφοφόρους των swing-state ανησυχούσαν για παραπληροφόρηση, ενώ το 46% εξέφρασε ανησυχίες για ξένες παρεμβάσεις. Μικρότεροι αριθμοί ψηφοφόρων δήλωσαν ότι έχουν ελάχιστη ή καθόλου εμπιστοσύνη στο ότι οι εκλογές θα ήταν δίκαιες, νόμιμες και απαλλαγμένες από νοθεία, μερίδιο πολιτών αυξημένο σε σχέση με τον Μάρτιο.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v