Εσπασαν πάλι κοντέρ τα έσοδα της Nvidia

Η εταιρεία ανακοίνωσε split μετοχών 10 προς 1 και αύξησε το τριμηνιαίο μέρισμά της κατά 150%. Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών και βλέπει ότι υπάρχει... συνέχεια.

Εσπασαν πάλι κοντέρ τα έσοδα της Nvidia

Η Nvidia Corp., η εταιρεία κατασκευής τσιπ που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έκρηξης στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, έδωσε άλλη μια ανοδική πρόβλεψη πωλήσεων, δείχνοντας ότι οι δαπάνες για υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης παραμένουν ισχυρές.

Τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου θα είναι περίπου 28 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η εταιρεία την Τετάρτη. Οι αναλυτές κατά μέσο όρο είχαν προβλέψει 26,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Τα αποτελέσματα του οικονομικού πρώτου τριμήνου, που διήρκεσε έως τον Απρίλιο, ξεπέρασαν επίσης τις προβλέψεις.

«Η επόμενη βιομηχανική επανάσταση έχει ξεκινήσει», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος Jensen Huang, επαναλαμβάνοντας ένα από τα αγαπημένα του θέματα. «Η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει σημαντικά κέρδη παραγωγικότητας σε σχεδόν κάθε κλάδο και θα βοηθήσει τις εταιρείες να είναι πιο αποδοτικές από πλευράς κόστους και ενέργειας, διευρύνοντας παράλληλα τις ευκαιρίες εσόδων».

Η αισιόδοξη προοπτική ενισχύει τη θέση της Nvidia ως του μεγαλύτερου «δικαιούχου» των δαπανών AI. Οι λεγόμενοι επιταχυντές τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας -τσιπ που βοηθούν τα κέντρα δεδομένων να αναπτύξουν chatbot και άλλα εργαλεία αιχμής- έχουν γίνει ένα καυτό εμπόρευμα τα τελευταία δύο χρόνια, εκτινάσσοντας τις πωλήσεις της στα ύψη. Η αγοραία αποτίμηση της Nvidia έχει επίσης εκτοξευθεί στα ύψη, ξεπερνώντας τα 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο περίπου 3% μετά το κλείσιμο της αγοράς. Είχαν ήδη κερδίσει 92% φέτος μέχρι το κλείσιμο, τροφοδοτούμενες από τις ελπίδες των επενδυτών ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να καταρρίπτει τις προσδοκίες.

Η εταιρεία με έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια ανακοίνωσε επίσης split μετοχών 10 προς 1 και αύξησε το τριμηνιαίο μέρισμά της κατά 150% στα 10 σεντς ανά μετοχή.

«Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο κύμα ανάπτυξής μας», είπε ο Huang.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v