Επτά νεκροί από ρωσικά πλήγματα στο Χάρκοβο

Σφοδρές μάχες μαίνονται στην ανατολική Ουκρανία, σε σειρά από επιμέρους μέτωπα όπου ασκούν πιέσεις τα ρωσικά στρατεύματα, την ώρα που καταγγέλλονται πυραυλικές επιθέσεις σε πολιτικές υποδομές του Χαρκόβου.

Επτά νεκροί από ρωσικά πλήγματα στο Χάρκοβο

Οι πιο σφοδρές μάχες στην Ουκρανία διεξάγονται στα ανατολικά, όπου οι ρωσικές δυνάμεις ασκούν πίεση στα μέτωπα του Ποκρόφσκ και του Κουράχοβε στην επαρχία Ντονέτσκ και στο Κουπιάνσκ ανατολικά της επαρχίας του Χαρκόβου, δήλωσε ο ανώτατος διοικητής της Ουκρανίας.

Ο Ολεξάντρ Σίρσκι ανέφερε στο Facebook πως οι στρατιώτες της Μόσχας έχουν επίσης εγκλωβιστεί σε οδομαχίες στην πόλη Βοβτσάνσκ και αμύνονται κοντά στο Λίπτσι, δύο κρίσιμα πεδία μαχών στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαρκόβου όπου η Ρωσία άνοιξε νέο μέτωπο αυτό τον μήνα.

Η Ρωσία σφυροκόπησε σήμερα με πυραύλους το Χάρκοβο, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα σε τυπογραφείο.

Οι δυνάμεις της Μόσχας βομβαρδίζουν όλο και περισσότερο τη βορειοανατολική περιφερειακή πρωτεύουσα, πόλη 1,2 εκατομμυρίων κατοίκων, στην προσπάθειά τους να προωθήσουν χερσαία επίθεση στη μεθοριακή περιοχή και να πιέσουν την ουκρανική άμυνα στο ανατολικό μέτωπο.

Οι αρχές δήλωσαν πως η Ρωσία εκτόξευσε περίπου 15 πυραύλους στις πόλεις Χάρκοβο και Λιουμπότιν σήμερα, στοχοποιώντας κυρίως υποδομές μεταφορών και το τυπογραφείο στο Χάρκοβο, όπου σύμφωνα με αξιωματούχους περίπου 50 άτομα βρίσκονταν μέσα στο κτίριο τη στιγμή του πλήγματος.

Καπνός υψώθηκε πάνω από το κτίριο, του οποίου ανατινάχθηκε η οροφή, καθώς εξαντλημένοι διασώστες έβγαζαν πτώματα μέσα σε πλαστικές σακούλες. 

Μιλώντας στο σημείο του πλήγματος, ο περιφερειακός κυβερνήτης Όλεχ Σινεχούμποφ το περιέγραψε ως «εντελώς πολιτικό».

«Δεν υπάρχουν καθόλου στρατιωτικές εγκαταστάσεις εδώ κοντά», είπε στους δημοσιογράφους.

Άλλοι 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις, ανέφερε το γραφείο του περιφερειακού κυβερνήτη. Πρόσθεσε πως οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, την οποία οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν για να εξαπολύσουν την επίθεση της 10ης Μαρτίου.

Εξάλλου, η ουκρανική κρατική εταιρία σιδηροδρόμων ανέφερε πως έξι εργάτες τραυματίστηκαν έπειτα από επιθέσεις εναντίον αρκετών από τις εγκαταστάσεις της στο Χάρκοβο και στην ευρύτερη περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v