Βιλερουά: Σε τροχιά μείωσης επιτοκίων η ΕΚΤ τον Ιούνιο

Στην εκτίμηση ότι η ΕΚΤ θα χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική τον Ιούνιο παρά τα στοιχεία που έδειξαν αύξηση 4,7% στους μισθούς στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο.

Βιλερουά: Σε τροχιά μείωσης επιτοκίων η ΕΚΤ τον Ιούνιο

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατηρεί την αυτοπεποίθηση ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί με ρυθμό που θα επιτρέψει μια μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο, τόνισε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλώ, λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπερερμηνεύει κανείς τα στοιχεία για τους μισθούς. 

Νωρίτερα την Πέμπτη, η ΕΚΤ δημοσίευσε στοιχεία που έδειξαν ότι οι μισθοί στην ευρωζώνη κατέγραψαν μέση ετήσια αύξηση κατά 4,7%.

Σε δηλώσεις που έκανε στο συνέδριο VivaTech στο Παρίσι, ο Βιλερουά ανέφερε ότι η άνοδος οφείλεται κυρίως σε έκτακτες αυξήσεις στη Γερμανία, ενώ σε άλλες χώρες οι μισθοί σημείωσαν σημαντική επιβράδυνση. 

«Δεν πρέπει να υπερερμηνεύουμε, έχουμε αυτοπεποίθηση για τη διαδικασία μείωσης του πληθωρισμού» σημείωσε. 

«Καθώς έχουμε αυξημένη αυτοπεποίθηση στο μέτωπο του πληθωρισμού, είναι πολύ πιθανό, αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη, να προχωρήσουμε στην πρώτη μείωση επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου» ανέφερε ο Βιλερουά. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v