Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γέλεν: Πολύς κόσμος παλεύει ακόμη με τον πληθωρισμό

«Το βλέπει όταν ψωνίζει τρόφιμα. Το βλέπει στα ενοίκια. Με τα υψηλά επιτόκια των στεγαστικών, είναι δύσκολο για τους νέους να αγοράσουν σπίτι», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Γέλεν: Πολύς κόσμος παλεύει ακόμη με τον πληθωρισμό

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι οι «σημαντικές αυξήσεις» στο κόστος διαβίωσης αποτελούν «πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους», καθώς ο επίμονος πληθωρισμός επιβαρύνει τη θέση του προέδρου Τζο Μπάιντεν στους ψηφοφόρους ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Οι τιμές για τη στέγαση και τα καθημερινά προϊόντα εξακολουθούν να είναι υψηλές για πολλούς ψηφοφόρους, αναγνώρισε η Γέλεν, παρά την ισχυρή αύξηση των μισθών τους τελευταίους μήνες.

«Το βλέπουν όταν ψωνίζουν τρόφιμα. Το βλέπουν όσον αφορά τα ενοίκια. Με τα υψηλότερα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, είναι δύσκολο για τους νέους που θα ήθελαν να αγοράσουν σπίτι να μπουν στην αγορά», δήλωσε η Γέλεν σε συνέντευξή της στους Financial Times την Πέμπτη.

«Παρόλο που οι μισθοί έχουν αυξηθεί σημαντικά και, τουλάχιστον κατά μέσο όρο, περισσότερο από ό,τι οι τιμές, υπάρχουν ουσιαστικές αυξήσεις στις τιμές που είναι σημαντικές για τους ανθρώπους -και πρόκειται για ουσιαστικές αυξήσεις σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, που είναι πολύ αισθητές στους πολίτες», είπε.

Τα σχόλια της πιο υψηλόβαθμης αξιωματούχου οικονομικών των ΗΠΑ έρχονται καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Μπάιντεν εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω από τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ απομένουν περίπου πέντε μήνες μέχρι τις προεδρικές εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v