Προειδοποίηση Γέλεν: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες στη Ρωσία αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο

Με κυρώσεις απειλεί τις ευρωπαϊκές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν.

Προειδοποίηση Γέλεν: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες στη Ρωσία αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο

H Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε τις ευρωπαϊκές τράπεζες ότι αντιμετωπίζουν πολλούς κίνδυνος από τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να αυστηροποιήσουν τις κυρώσεις κατά τραπεζικών ιδρυμάτων με παρουσία στη χώρα. 

«Εξετάζουμε να αυστηροποιήσουμε τις κυρώσεις μας σε τράπεζες που κάνουν δουλειές στη Ρωσία» δήλωσε η Γέλεν σε συνέντευξή του στο Reuters στο περιθώριο της συνόδου της G7 στην Ιταλία. 

Η ίδια ανέφερε ότι οι κυρώσεις σε τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία θα επιβληθούν «αν υπάρχει λόγος να γίνει αυτό, αλλά η παρουσία στη Ρωσία δημιουργεί πολύ μεγάλους κινδύνους».

Ερωτώμενη αν θα ήθελε να δει να αποχωρούν από τη Ρωσία η αυστριακή Raiffeisen International και η ιταλική Unicredit, η Γέλεν απάντησε: «Πιστεύω ότι οι εποπτικές τους αρχές τις έχουν συμβουλεύσει να είναι εξαιρετικά προσεκτικές σχετικά με το τι κάνουν εκεί».

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Φάμπιο Πανέτα, κάλεσε τις ιταλικές τράπεζες να φύγουν από τη Ρωσία γιατί η παραμονή τους στη χώρα πλήττει τη φήμη τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v