Χρηματοδότηση $6 δισ. για την xAI του Ελον Μασκ

Η άντληση κεφαλαίων έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο της xAI. Σηματοδοτεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον εκκολαπτόμενο τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Χρηματοδότηση $6 δισ. για την xAI του Ελον Μασκ

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης xAI του Έλον Μασκ συγκέντρωσε 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης Σειράς Β, ο οποίος υποστηρίζεται από τις εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών Andreessen Horowitz και Sequoia Capital.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η άντληση κεφαλαίων, που ανακοινώθηκε σε ανάρτηση σε blog στις 26 Μαΐου, έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο της xAI και σηματοδοτεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον εκκολαπτόμενο τομέα της ανάπτυξης εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης. Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης του Μασκ είναι στενά συνδεδεμένη με το X.com, το κοινωνικό δίκτυο που παλαιότερα ήταν γνωστό ως Twitter, από όπου ξεκίνησε η xAI με την υπηρεσία Grok AI.

Ο Μασκ υπήρξε πρώιμος υποστηρικτής της τεχνητής νοημοσύνης, υποστηρίζοντας την OpenAI πριν παρουσιάσει το ChatGPT στα τέλη του 2022. Αργότερα αποσύρθηκε από το εγχείρημα και έχει υποστηρίξει την προσεκτική ανάπτυξη της τεχνολογίας λόγω των πιθανών κινδύνων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v