Στο πιο υψηλό από πέρυσι η διάθεση των επιχειρηματιών στη Γερμανία

Με την τελευταία εικόνα, ο Δείκτης Επιχειρηματικού Κλίματος συμπλήρωσε δύο συνεχόμενους μήνες στο υψηλότερο σημείο του από τον Μάιο του 2023.

Στο πιο υψηλό από πέρυσι η διάθεση των επιχειρηματιών στη Γερμανία

Αμετάβλητο το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Μάιο, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στο 89,3 και να παραμένει στο αναθεωρημένο επίπεδο του Απριλίου, ανέφερε το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (Ifo) στην τελευταία έκθεσή του. Η μέτρηση του Μαΐου ήταν χαμηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Με την τελευταία εικόνα, ο Δείκτης Επιχειρηματικού Κλίματος συμπλήρωσε δύο συνεχόμενους μήνες στο υψηλότερο σημείο του από τον Μάιο του 2023.

Ο δείκτης προσδοκιών του ινστιτούτου Ifo αυξήθηκε στο 90,4 από το αναθεωρημένο 89,7 του προηγούμενου μήνα - λιγότερο από ό,τι εκτιμούσαν οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg. Ο δείκτης μέτρησης των τρεχουσών συνθηκών κινήθηκε καθοδικά.

"Οι επιχειρήσεις ήταν περισσότερο ικανοποιημένες από την τρέχουσα επιχειρηματική τους κατάσταση και οι προσδοκίες τους ήταν επίσης κάπως λιγότερο απαισιόδοξες. Η έλλειψη παραγγελιών, ωστόσο, παραμένει ένα βασικό πρόβλημα", σημείωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ifo Clemens Fuest.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v