Εξι χώρες του ΝΑΤΟ σχεδιάζουν τείχος από drones στα σύνορα με τη Ρωσία

Πρόκειται για κάτι εντελώς καινούργιο -ένα τείχος από μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτείνεται από τη Νορβηγία έως την Πολωνία.

Εξι χώρες του ΝΑΤΟ σχεδιάζουν τείχος από drones στα σύνορα με τη Ρωσία

Έξι χώρες του ΝΑΤΟ σχεδιάζουν να αναπτύξουν ένα «τείχος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη» για να βοηθήσουν στην υπεράσπιση των συνόρων τους με τη Ρωσία, μετά από μια σειρά προκλήσεων, που κυμαίνονται από την εξαναγκαστική μετανάστευση μέχρι τις προσπάθειες τροποποίησης των συνόρων.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, υπουργοί από τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, την Πολωνία και τις τρεις χώρες της Βαλτικής δήλωσαν το Σαββατοκύριακο ότι συζήτησαν τη δημιουργία ενός συντονισμένου συστήματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά μήκος των συνόρων τους με τη Ρωσία για την αποτροπή του λαθρεμπορίου και περαιτέρω προκλήσεων, καθώς και για τη βοήθεια στην άμυνα.

«Πρόκειται για κάτι εντελώς καινούργιο -ένα τείχος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτείνεται από τη Νορβηγία έως την Πολωνία- και ο στόχος είναι να χρησιμοποιήσουμε μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλες τεχνολογίες για να προστατεύσουμε τα σύνορά μας... από προκλήσεις μη φιλικών χωρών και να αποτρέψουμε το λαθρεμπόριο», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της Λιθουανίας Agnė Bilotaitė στην Baltic News Service.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v