Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: 800 τετραγωνικά χλμ. ουκρανικού εδάφους έχει καταλάβει ο στρατός φέτος

Πρόοδος σημειώνεται σε όλες τις τακτικές κατευθύνσεις, δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΑΜ, Αντρέι Μπελούσοφ. Είκοσι οκτώ κοινότητες καταλήφθηκαν μόνο τον Μάιο.

Ρωσία: 800 τετραγωνικά χλμ. ουκρανικού εδάφους έχει καταλάβει ο στρατός φέτος

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ δήλωσε σήμερα πως οι στρατιώτες του κατέλαβαν «800 τετραγωνικά χιλιόμετρα» από την έναρξη του έτους στην Ουκρανία, όπου ο στρατός του υποστηρίζει τακτικά ότι προωθείται χωρίς ωστόσο να έχει επιτύχει μέχρι τώρα σημαντική πρόοδο.

«Πρόοδος σημειώνεται σε όλες τις τακτικές κατευθύνσεις», δήλωσε ο υπουργός στη διάρκεια συνόδου στο Αλμάτι του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (OTSC), μιας στρατιωτικής συμμαχίας που αποτελείται από πρώην χώρες της Σοβιετικής Ένωσης υπό την ηγεσία της Ρωσίας.

«Συνολικά, 800 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους έχουν περάσει στον έλεγχο του ρωσικού στρατού φέτος» στην Ουκρανία, πρόσθεσε ο Αντρέι Μπελούσοφ διευκρινίζοντας πως οι δυνάμεις του κατέλαβαν «28 κοινότητες» τον Μάιο.

Ο ουκρανικός στρατός, ελλείψει ανδρών και πυρομαχικών, δυσκολεύεται εδώ και πολλούς μήνες απέναντι στη Ρωσία, που εξαπέλυσε νέα επίθεση στις αρχές Μαΐου στα περίχωρα του Χαρκόβου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας.

Στην επαρχία αυτή, τα ρωσικά στρατεύματα ανάγκασαν τους Ουκρανούς στρατιώτες να υποχωρήσουν «οκτώ με εννέα χιλιόμετρα», δήλωσε ο Αντρέι Μπελούσοφ.

Το Κίεβο ελπίζει πως η επικείμενη παράδοση δυτικών πυρομαχικών, που αναμένονται εδώ και πολύ καιρό, μπορεί να του επιτρέψει να ξαναπάρει το πλεονέκτημα στο μέτωπο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που αρνείτο μέχρι τώρα, έδωσε χθες, Πέμπτη, το πράσινο φως ώστε η Ουκρανία να πλήττει υπό ορισμένες προϋποθέσεις στόχους στο ρωσικό έδαφος προκειμένου να υπερασπιστεί την επαρχία του Χαρκόβου, όπως δήλωσε χθες Αμερικανός αξιωματούχος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v