Η Fed θα μειώσει τα επιτόκια μόνο μία φορά φέτος, τι προβλέπεται

Τι αναμένουν οικονομολόγοι, σύμφωνα με έρευνα των Financial Times. Πρόβλημα ο πληθωρισμός που επιμένει περισσότερο από ό,τι περίμεναν. Νέα στοιχεία για τις τιμές την Τετάρτη, λίγες ώρες πριν την απόφαση της Fed.

Η Fed θα μειώσει τα επιτόκια μόνο μία φορά φέτος, τι προβλέπεται

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια μόνο μία φορά φέτος, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση σε ακαδημαϊκούς οικονομολόγους, καθώς ο παρατεταμένος πληθωρισμός αναγκάζει την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να προσαρμόσει το πρόγραμμά της για τη μείωση του κόστους δανεισμού.

Περισσότεροι από τους μισούς από τους 39 ακαδημαϊκούς που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση των FT-Chicago Booth δήλωσαν ότι η Fed θα προχωρήσει φέτος σε μείωση των επιτοκίων μόνο κατά 25 μονάδες βάσης. Σχεδόν το 25% προέβλεψε ότι δεν θα γίνουν καθόλου περικοπές.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που διεξήχθη την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, έρχονται πριν από τη συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη, όπου οι υπεύθυνοι για τη διαμόρφωση των επιτοκίων αναμένεται να μεταβάλουν τις δικές τους προβλέψεις για περικοπές φέτος από τρεις σε δύο ή και λιγότερες.

Οι προσδοκίες ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έρχονται μετά από μήνες πληθωρισμού που ήταν πιο επίμονος από τον αναμενόμενο. Η Στατιστική Υπηρεσία Εργασίας των ΗΠΑ θα δημοσιεύσει τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Μάιο την Τετάρτη, λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των επιτοκίων της Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v